De TechCrossOver

Ontwikkeltraject voor technici om kennis te delen over relevante thema's met collega's van diverse technische organisaties.


Ontwikkelen, netwerken, kennis delen

De TechCrossOver is hét ontwikkeltraject van CrossOver voor technische vakmensen en teamleiders. In kleine teams bestaande uit monteurs en technische teamleiders gaan we 4 dagen, verdeeld over meerdere maanden, aan de slag. De deelnemers worden uitgedaagd actief mee te denken over het thema én worden tijdens het traject geïnspireerd door andere technici. Hun conclusies, adviezen, producten of resultaten presenteren ze aan de andere teams, hun leidinggevende(n) en andere geïnteresseerden. Tijdens het traject werken de technici aan hun persoonlijke ontwikkeling, vergroten zij hun netwerk en delen ze kennis.

Verloop van het traject
01
Start

- Kennismaken met elkaar

- Thema verkennen

- Rondleiding hosting partner 1

02
Dag 2

- Thema verder uitdiepen

- Kennis delen

- Rondleiding hosting partner 2

03
Dag 3

- Resultaat concretiseren

- Ideeën eindpresentatie

- Rondleiding hosting partner 3

04
Eindpresentaties

- Presentatie voorbereiden 

- Rondleiding hosting partner 4 

- Eindpresentaties

Actueel: 15e TechCrossOver
De bijeenkomsten van de volgende TechCrossOver zijn op de volgende data en locaties. Tot en met 23 februari 2023 kun je je (collega) inschrijven. Per bedrijf is er plek voor max. 8 deelnemers.
Startbijeenkomst 23 maart
Amsterdam

De deelnemers leren hun teamgenoten kennen en maken een start met de thema's. Ook krijgen we een kijkje in de keuken in de Proeftuin voor Monteurs.

Dag 1 4 april
Arnhem

Er worden grote stappen gemaakt in het bedenken van oplossingen voor de behandelde thema's! Een rondleiding bij Vitens zal niet ontbreken.

Dag 2 12 mei
Diemen

Deze dag worden de initiatieven verder uitgewerkt tot een mooie eindpresentatie. Daarnaast is er tijd om bij Vattenfall achter de schermen te kijken.

Presentaties 26 mei
Rozenburg

In de ochtend laat AVR zien hoe het er bij hen aan toe gaat en bereiden de deelnemers hun presentaties voor. Hierna presenteren ze hun bevindingen aan alle gasten!

Interesse?

Wil je kennis delen, je ontwikkelen of netwerken? Laat hier je gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op met meer informatie over dit traject!

Meer informatie over deelname?

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wil je jezelf of iemand anders opgeven?*
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

De thema's voorjaar 2023:

Deelnemers kunnen aangeven welke van de rechter thema's zij het liefst behandelen tijdens de TechCrossOver.

Thema

Voor teamleiders:

Hoe creëer ik een cultuur waarin we van fouten kunnen leren?

Thema

Voor teamleiders:

Hoe begeleid ik nieuwe collega's met minder technische voorkennis?

Thema

Voor monteurs:

Ontwikkeling: Wat én hoe kun je in een team van elkaar leren?

Thema

Voor monteurs:

Ervaren werkdruk: Hoe maak ik mijn werk kwalitatief en veilig af, zonder dat ik het idee heb dat ik (te) snel moet werken?

Thema

Voor monteurs:

Sociale veiligheid: Hoe zorg ik voor een prettige werksfeer voor iedereen?

Thema

Voor monteurs:

De energietransitie: Hoe verandert dit nu al mijn werk?

Thema

Voor monteurs:

Instroom: Hoe enthousiasmeer ik anderen voor de techniek?

Enkele quotes van deelnemers

"Ik heb een erg leuk traject gehad waarbij ik wat beter ben geworden in groepsdiscussies en heb geleerd dat ik af en toe een paar stappen terug moet nemen als de groep niet helemaal volgt. "
Ronald
Operator bij AVR
"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. "
Deelnemer TechcrossOver
najaar 2021
"Kijken hoe anderen het doen is altijd leerzaam. "
Deelnemer TechCrossOver
voorjaar 2022 over het Kijkje in de Keuken
"Als techneuten zijn we vaak gefocust op de techniek die raakvlakken heeft met onze job. Door CrossOver ben ik meer te weten gekomen over alternatieve groene energie dan elektriciteit."
Janus
Technisch Specialist Infra bij Enexis
"Gaandeweg dit traject heb ik mijn balans tussen werk en privé weer terug gevonden. Ik heb geleerd dat ik nee mag zeggen en dat je best eens ergens op terug mag komen."
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. Deelnemer TechCrossOver najaar 2021"
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Leerzaam traject waarbij je veel over jezelf leert, maar ook kennis opdoet van dilemma's bij andere bedrijven."
Rien
Teamleider bij Vitens
"De VitaliteitsCrossOver heeft bijgedragen aan het zetten van een eerste stap om vitaliteit bij ons aan de orde te brengen. "
HSE adviseur gezondheid en vitaliteit Essent
"Door het thema [mentale vitaliteit] zichtbaar te maken, gaat men het herkennen en wordt men zich er bewust van dat lichaam en geest samenwerken, waardoor men beter presteert! "
Deelnemer vitaliteitstraject DELTA Fiber
"Beoordeeld met een 9,2 De deelnemers van voorjaar 2021 gaven de TechCrossOver gemiddeld een 9,2. Een ongelooflijk mooie beoordeling! "