De TechCrossOver

Vakmensen en teamleiders leren van elkaar en krijgen een kijkje in de keuken bij 4 interessante technische bedrijven: Vattenfall, AVR, Vitens en Alliander. Wie doet er vanuit jullie organisatie mee?

Kijkje in de keuken bij een ander

Wat levert het op?

  • Je bindt jouw technici: ze geven na deelname een half punt hoger aan hun eigen werkgever. Ze blijven langer én enthousiaster bij jouw organisatie werken.
  • Je zorgt voor werving van nieuwe technici: deelnemers spreken enthousiast tegen anderen over hun werk en hun werkgever.
  • Je deelnemers krijgen een certificaat met bewezen nieuwe kennis en vaardigheden. De deelnemers leren over processen in andere technische organisaties, een pro-actieve houding, communiceren, klantvriendelijkheid en initiatief tonen.

Hoe ziet het traject eruit?
01
Start

- Tijd om elkaar te ontmoeten en te leren kennen


- Samen gaan we het thema ´werven en onboarden´ verkennen. 


- Een kijkje in de keuken bij AVR, Duiven. Bij AVR wordt dag en nacht gewerkt en maken ze van restafval weer nieuwe energie02
Dag 2

- We delen onze kennis met elkaar rondom het thema ´scholing en ontwikkeling´. 


- We werken aan onze eigen vaardigheden en ontwikkeling.


- We krijgen een kijkje in de keuken bij Vattenfall, Diemen. Vattenfall houdt zich bezig met leveren van elektriciteit en gas, en daarnaast ook duurzame energieinitiatieven voor een groene energietoekomst

03
Dag 3

- We wisselen ervaring uit rondom het thema ´vitaliteit´.


- We werken aan een poster over onszelf en besluiten wat we willen presenteren bij de eindpresentatie.


- We krijgen een kijkje in de keuken bij Vitens, Lelystad. Vitens richt zich op de productie, distributie en levering van drinkwater

04
Eindpresentatie

- We gaan onze presentatie voorbereiden


- Een kijkje in de keuken bij Alliander, Duiven. Een enorm energienetwerk wordt hier beheerd en onderhouden, om ons van betrouwbare energievoorziening te voorzien- Tijd voor de eindpresentaties! Elk team presenteert uitdagingen rondom één van de besproken thema's, goede oplossingen uit de praktijk en hoe die mee te nemen zijn naar de eigen organisatie.  

Actueel: 17e TechCrossOver
De bijeenkomsten van de volgende TechCrossOver zijn op de volgende data en locaties. Tot en met 26 februari 2024 kun je je (collega) inschrijven. Per bedrijf is er plek voor max. 8 deelnemers.
Startbijeenkomst Dinsdag 26 maart
Duiven
Trainingsdag Woensdag 17 april
Diemen
Trainingsdag Dinsdag 7 mei
Lelystad
Presentaties Vrijdag 31 mei
Duiven

Stel je vakmensen en/of teamleiders kandidaat

Neem deel aan een traject speciaal gemaakt voor technici. Leer van elkaar door een kijkje te nemen in de keuken bij vier mooie technische bedrijven.

Op de hoogte worden gehouden  van de 18e editie van de TechCrossOver?

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de 17e editie van de TechCrossOver. Meld je hier aan om op de hoogte te worden gehouden van de 18e editie van de TechCrossOver.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wil je jezelf of iemand anders opgeven?*
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Enkele quotes van deelnemers

"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. "
Deelnemer TechcrossOver
najaar 2021
"Kijken hoe anderen het doen is altijd leerzaam. "
Deelnemer TechCrossOver
voorjaar 2022 over het Kijkje in de Keuken
"Ik heb een erg leuk traject gehad waarbij ik wat beter ben geworden in groepsdiscussies en heb geleerd dat ik af en toe een paar stappen terug moet nemen als de groep niet helemaal volgt. "
Ronald
Operator bij AVR
"Als techneuten zijn we vaak gefocust op de techniek die raakvlakken heeft met onze job. Door CrossOver ben ik meer te weten gekomen over alternatieve groene energie dan elektriciteit."
Janus
Technisch Specialist Infra bij Enexis
"Gaandeweg dit traject heb ik mijn balans tussen werk en privé weer terug gevonden. Ik heb geleerd dat ik nee mag zeggen en dat je best eens ergens op terug mag komen."
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. Deelnemer TechCrossOver najaar 2021"
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Leerzaam traject waarbij je veel over jezelf leert, maar ook kennis opdoet van dilemma's bij andere bedrijven."
Rien
Teamleider bij Vitens
"De VitaliteitsCrossOver heeft bijgedragen aan het zetten van een eerste stap om vitaliteit bij ons aan de orde te brengen. "
HSE adviseur gezondheid en vitaliteit Essent
"Door het thema [mentale vitaliteit] zichtbaar te maken, gaat men het herkennen en wordt men zich er bewust van dat lichaam en geest samenwerken, waardoor men beter presteert! "
Deelnemer vitaliteitstraject DELTA Fiber
"Beoordeeld met een 9,2 De deelnemers van voorjaar 2021 gaven de TechCrossOver gemiddeld een 9,2. Een ongelooflijk mooie beoordeling! "