De TechCrossOver

Vakmensen en teamleiders leren van elkaar en krijgen een kijkje in de keuken bij 4 interessante technische bedrijven. De volgende editie vindt plaats in het najaar van 2024. Wie doet er vanuit jullie organisatie mee?

Het trainingstraject speciaal voor technici!

De TechCrossOver is een trainingstraject van vier dagen. Deelnemers gaan met technische vakmensen en/of teamleiders uit andere technische organisaties in teams onder leiding van een teamcoach aan de slag met diverse uitdagingen. Dit traject geeft technici de mogelijkheid tot netwerken, het uitwisselen van kennis en ervaring en persoonlijke ontwikkeling.

Elke dag vindt plaats bij een andere technische organisatie. Deze hosts bieden de deelnemers een interessant kijkje in de keuken. Voorbeelden van voorgaande hosts zijn VodafoneZiggo, Vattenfall, AVR, Vitens, Alliander, BrabantWater.

Kijkje in de keuken bij een ander

Wat levert het op?

  • Je bindt jouw technici: ze geven na deelname een half punt hoger aan hun eigen werkgever. Ze blijven langer én enthousiaster bij jouw organisatie werken.
  • Je zorgt voor werving van nieuwe technici: deelnemers spreken enthousiast tegen anderen over hun werk en hun werkgever.
  • Je deelnemers krijgen een certificaat met bewezen nieuwe kennis en vaardigheden. De deelnemers leren over processen in andere technische organisaties, een pro-actieve houding, communiceren, klantvriendelijkheid en initiatief tonen.

Hoe ziet het traject eruit?
01
Dag 1: Startbijeenkomst

Tijd om elkaar te ontmoeten en te leren kennen! 


Samen gaan we het thema ´werven en onboarden´ verkennen. Wat gaat er goed, en wat kan beter? We leren van elkaars ervaringen. 


Ook krijgen we een kijkje in de keuken bij het bedrijf waar we vandaag te gast zijn. 


02
Dag 2

We delen onze kennis met elkaar rondom het thema ´scholing en ontwikkeling´. Tegen welke uitdagingen lopen jullie aan op het gebied van scholing en ontwikkeling? Misschien heeft een andere deelnemer van een andere organisatie wel een goede oplossing, die bij jou ook zou kunnen werken.


We werken aan onze eigen vaardigheden en besteden aandacht aan ontwikkeling.


Natuurlijk krijgen we ook vandaag een kijkje in de keuken bij de hosting partner. 

03
Dag 3

We wisselen ervaring uit rondom het thema ´vitaliteit´. Hoe blijf je vitaal, en is dit de verantwoordelijkheid van je werkgever? Welke best practices rondom vitaliteit wil je delen met de andere teamleden?


We werken aan een poster over onszelf en besluiten met welk onderwerp we aan de slag gaan bij de eindpresentatie.04
Dag 4: Eindpresentatie

Vandaag staat in het teken van de eindpresentatie! Deze bereidden we goed voor. Elk team presenteert uitdagingen rondom één van de besproken thema's, goede oplossingen uit de praktijk en hoe die mee te nemen zijn naar de eigen organisatie.


Ook staat er weer een leuk kijkje in de keuken op het programma, bij de hosting partner van vandaag.


We sluiten de TechCrossOver gezellig af met een borrel! 

Actueel: 18e TechCrossOver
De bijeenkomsten van de volgende TechCrossOver zijn op de volgende data. Tot en met 22 juli kun je je (collega's) inschrijven. Per bedrijf is er plek voor max. 8 deelnemers.
Startbijeenkomst Woensdag 16 oktober
Trainingsdag Donderdag 7 november
Trainingsdag Donderdag 28 november
Presentaties Dinsdag 10 december

Stel je vakmensen en/of teamleiders kandidaat

Neem deel aan een traject speciaal gemaakt voor technici. Leer van elkaar door een kijkje te nemen in de keuken bij vier mooie technische bedrijven.

Meld je aan voor de 18e editie van de TechCrossOver! 

Dat kan via dit formulier.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wil je jezelf of iemand anders opgeven?*
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Enkele quotes van deelnemers

"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. "
Deelnemer TechcrossOver
najaar 2021
"Kijken hoe anderen het doen is altijd leerzaam. "
Deelnemer TechCrossOver
voorjaar 2022 over het Kijkje in de Keuken
"Ik heb een erg leuk traject gehad waarbij ik wat beter ben geworden in groepsdiscussies en heb geleerd dat ik af en toe een paar stappen terug moet nemen als de groep niet helemaal volgt. "
Ronald
Operator bij AVR
"Als techneuten zijn we vaak gefocust op de techniek die raakvlakken heeft met onze job. Door CrossOver ben ik meer te weten gekomen over alternatieve groene energie dan elektriciteit."
Janus
Technisch Specialist Infra bij Enexis
"Gaandeweg dit traject heb ik mijn balans tussen werk en privé weer terug gevonden. Ik heb geleerd dat ik nee mag zeggen en dat je best eens ergens op terug mag komen."
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Ik heb van dit traject geleerd om meer samen te werken (anderen hebben vaak aanvullende skills die je zelf niet of minder hebt). Grote meerwaarde was ook het fysieke kijkje in de keuken, zozeer leerzaam en verhelderend. Deelnemer TechCrossOver najaar 2021"
Deelnemer TechCrossOver
Najaar 2021
"Leerzaam traject waarbij je veel over jezelf leert, maar ook kennis opdoet van dilemma's bij andere bedrijven."
Rien
Teamleider bij Vitens
"De VitaliteitsCrossOver heeft bijgedragen aan het zetten van een eerste stap om vitaliteit bij ons aan de orde te brengen. "
HSE adviseur gezondheid en vitaliteit Essent
"Door het thema [mentale vitaliteit] zichtbaar te maken, gaat men het herkennen en wordt men zich er bewust van dat lichaam en geest samenwerken, waardoor men beter presteert! "
Deelnemer vitaliteitstraject DELTA Fiber
"Beoordeeld met een 9,2 De deelnemers van voorjaar 2021 gaven de TechCrossOver gemiddeld een 9,2. Een ongelooflijk mooie beoordeling! "