Over CrossOver

CrossOver is een sociale onderneming met een duidelijke missie: 'zorgen dat er voldoende technische vakmensen zijn om Nederland leefbaar te houden'.


Totale paniek zonder techniek!


Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen, waaronder het oplossen van de woningnood en de energietransitie. Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan zijn er meer technische vakmensen nodig, maar juist in de techniek is er een steeds groter tekort aan personeel. 
Hier is gelukkig aandacht en geld voor beschikbaar vanuit de overheid. Deze uitdagingen zullen op regionaal niveau moeten worden opgelost door publieke-private samenwerkingsverbanden, samen met de technische bedrijven.


Het tekort aan technisch personeel is al hoog – momenteel 60.750 openstaande vacatures – en gaat nog verder oplopen. Er zijn simpelweg niet voldoende mensen met de benodigde diploma’s en certificering om dit gat in te lopen. We moeten nieuwe bronnen aanboren en dit vereist ook veranderingen bij de bedrijven zelf. Zij-instromers hebben bijvoorbeeld de juiste begeleiding nodig om snel effectief aan de slag te kunnen gaan.


CrossOver geeft zowel technische bedrijven als publiek-private samenwerkingsverbanden inzicht in hun sterke punten én verbetermogelijkheden rondom het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen en gaat gezamenlijk met deze punten aan de slag!

Wat maakt ons uniek?

  • We hebben een groot netwerk aan technische bedrijven en koepelorganisaties in de techniek: we werken samen met de belangrijkste 75 koepelorganisaties in de techniek, hebben meer dan 215 technische organisaties in ons netwerk én bereiken daarmee jaarlijks ruim 160.000 technische vakmensen.
  • We hebben veel kennis en ervaring over het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen opgedaan door jaren actie-onderzoek.
  • We weten welke organisaties koplopers zijn en brengen hen graag in contact met andere organisaties.
  • We gaan daadwerkelijk aan de slag met verbeterpunten, zodat er echt stappen worden gezet. Onze drie kernwaarden - we brengen energie, we werken effectief en we zijn betrouwbaar - nemen we mee in alles wat we doen.
  • We praten met iedereen over dit onderwerp: technisch vakmens, HR adviseur, CEO, gemeente, PPS.
  • We vinden het leuk om onze visie over de toekomst van de techniek te delen in de krant, op de radio en tv, via onze podcasts en blogs.

Anne Maren Krüse
Operationeel directeur

Anne Maren vindt het leuk om langetermijnplannen te vertalen naar acties voor vandaag en morgen. Nog leuker om dat samen te doen zonder het al te ingewikkeld te hoeven maken. Helemaal leuk als de wereld daar een beetje beter van wordt. Bij CrossOver zorgt ze ervoor dat alles intern lekker loopt, zodat iedereen zijn of haar ding kan doen. Eerder werkte Anne Maren als (project)manager in diverse organisaties en sectoren.

Bodhi de Wit
Projectmedewerker

Bodhi draagt graag zijn steentje bij om de wereld een betere plek te maken. Zowel op gebied van duurzaamheid als voor de bevolking. Met dit doel voor ogen kwam hij bij CrossOver terecht. Als projectmedewerker bij CrossOver zorgt hij ervoor dat de technische beroepsbevolking in Nederland efficiënter kan worden ingezet. Op die manier werkt hij aan zijn doel en helpt hij de komende generaties er ook mee.

Gene O'Neill
Projectmedewerker
Gene heeft een academische achtergrond in de geesteswetenschappen, maar is zich na zijn afstuderen meer gaan interesseren in de kruising tussen het bedrijfsleven, de politiek, en de techniek. Bij CrossOver werkt hij aan het samenbrengen van deze partijen, en hoopt op deze manier zo zijn steentje bij te dragen aan belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals energietransitie en de krapte op de arbeidsmarkt.