Over CrossOver

CrossOver is een sociale onderneming met een duidelijke missie: 'zorgen dat er voldoende technische vakmensen zijn om Nederland leefbaar te houden'.


Totale paniek zonder techniek!


Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen, waaronder het oplossen van de woningnood en de energietransitie. Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan zijn er meer technische vakmensen nodig, maar juist in de techniek is er een steeds groter tekort aan personeel. 
Hier is gelukkig aandacht en dus geld voor beschikbaar vanuit de overheid. Deze uitdagingen zullen op regionaal niveau moeten worden opgelost door publieke-private samenwerkingsverbanden, samen met de technische bedrijven.


Het tekort aan technisch personeel is al hoog – momenteel 60.750 openstaande vacatures – en gaat nog verder oplopen. Er zijn simpelweg niet voldoende mensen met de benodigde diploma’s en certificering om dit gat in te lopen. We moeten nieuwe bronnen aanboren en dit vereist ook veranderingen bij de bedrijven zelf. Zij-instromers hebben bijvoorbeeld de juiste begeleiding nodig om snel effectief aan de slag te kunnen gaan.


CrossOver geeft zowel technische bedrijven als publiek-private samenwerkingsverbanden inzicht in hun sterke punten én verbetermogelijkheden rondom het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen en gaat gezamenlijk met deze punten aan de slag!


Deze video is een Ode aan de technische vakmensen in Nederland. Wat fijn dat jij bestaat!
Wat doen we?

CrossOver is een projectbureau voor technisch talent. Dat houdt in dat we projecten uitvoeren die gericht zijn op het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen. Dat doen we in opdracht van technische bedrijven, van publiek-private samenwerkingsverbanden of soms gewoon omdat we zelf vinden dat het belangrijk is.

Wat maakt ons uniek?

  • We hebben een groot netwerk aan technische bedrijven en koepelorganisaties in de techniek: we werken samen met de belangrijkste 75 koepelorganisaties in de techniek, hebben meer dan 215 technische organisaties in ons netwerk én bereiken daarmee jaarlijks ruim 160.000 technische vakmensen.
  • We hebben veel kennis en ervaring over het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen opgedaan door jaren actie-onderzoek.
  • We weten welke organisaties koplopers zijn en brengen hen graag in contact met andere organisaties.
  • We gaan daadwerkelijk aan de slag met verbeterpunten, zodat er echt stappen worden gezet. Onze drie kernwaarden - we brengen energie, we werken effectief en we zijn betrouwbaar - nemen we mee in alles wat we doen.
  • We praten met iedereen over dit onderwerp: technisch vakmens, HR adviseur, CEO, gemeente, PPS.
  • We vinden het leuk om onze visie over de toekomst van de techniek te delen in de krant, op de radio en tv, via onze podcasts en blogs.

Vera Alberding
Officemanager

Vera heeft een achtergrond in marketing, communicatie en events,  maar ook in office management en HR heeft ze ervaring opgedaan. Ze vindt het interessant om te onderzoeken hoe bedrijven omgaan met werknemers, bedrijfscultuur en wil meer leren over verbinding binnen teams. Als officemanager bij CrossOver werkt ze mee aan allerlei interne en externe projecten. Het is haar wens om het team te zien groeien, begeleiden en te helpen, zodat zij allemaal vol energie en effectief kunnen werken.


Kenza Cruden
Projectleider, actie-onderzoeker & teamcoach
Kenza is ervan overtuigd dat idealen moeten worden gesteund door de praktijk. Daarbij is de menselijke maat het belangrijkst, want de wereldbeleving van mensen is waar het uiteindelijk om draait bij alle crises waarin ons land zich bevindt. Omdat de kansen in de wereld niet eerlijk zijn verdeeld, probeert ze zich hard te maken voor empathie en een gelijke behandeling van iedereen. Zo zal ze zich bij CrossOver ook inzetten voor een eervolle behandeling van technische vakmensen, want zij zijn het juist die onze wereld draaiende houden.
Robbin Bosch
Projectleider, actie-onderzoeker & teamcoach
Robbin wordt enthousiast van het samenbrengen van mensen en houdt van aanpakken. Vanuit haar achtergrond in learning en development is Robbin geïnteresseerd in onderwerpen als duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich voldoende onderlegd voelen voor de uitdagingen binnen hun werk, middels verschillende Crossover projecten helpt Robbin hieraan mee binnen technische sector.
Tanja van Bemmel
Projectleider & teamcoach
Tanja stelt vragen met een nieuwsgierige en open blik waarmee zij mensen aan het denken zet. Zij zet mensen aan het werk door te adviseren op basis van kennis en inzicht in de praktijk. Als teamcoach ziet zij het resultaat altijd als een teamprestatie waarin elk individu zijn of haar kwaliteiten mag laten gelden. Graag zet Tanja ook haar eigen creativiteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme in om ervoor te zorgen dat het doel bereikt wordt, zowel persoonlijk als op teamniveau.