Over CrossOver

Bij ons ben je aan het juiste adres, want CrossOver is het meest resultaatgerichte projectbureau op het gebied van technisch talent.Voldoende technische vakmensen voor Nederland

CrossOver is een sociale onderneming met een duidelijke missie: 'zorgen dat er voldoende technische vakmensen zijn om Nederland leefbaar te houden'. Vanuit verbinding en waardering lossen wij de grootste arbeidsmarktuitdagingen van morgen op; de energietransitie en de woningbouwcrisis.

Het CrossOver team helpt bedrijven en organisaties om technische vakmensen te werven én te behouden.

Bekijk deze video. Een ode aan de technische vakmensen in Nederland. Wat fijn dat jullie bestaan!

Uitdaging van Nederland

Nederland staat er op dit moment niet goed voor, we hebben nu al een tekort aan technische vakmensen en dat loopt alleen maar op. De komende vijf jaar is het nodig dat we duizenden bedrijven gaan helpen om betere technische vakmensen te werven en te behouden. 

Het CrossOver team richt zich op technische vakmensen omdat we voor de energietransitie en de woningnood technische vakmensen heel hard nodig hebben.

Werving, opleiding & kennis

Wij voeren onderzoek uit naar initiatieven om technische vakmensen te werven, te laten leren en zichzelf te laten ontwikkelen. We hebben ervaring in het definiëren van de behoeftes en de problemen van technische bedrijven en de eventuele oplossingen. Doordat wij het overzicht hebben van beschikbare initiatieven, zijn wij expert in het koppelen van problemen aan oplossingen in de vorm van vernieuwende en regionale projecten. Daarnaast geloven wij in waardering en ontwikkeling.

CrossOver stelt effectieve leiderschapstrainingen en ontwikkelingscursussen ter beschikking.

Grootste netwerk in de techniek

CrossOver heeft het grootste netwerk aan bedrijven en koepelorganisaties in de techniek. In opdracht van publiek-private samenwerkingen, gemeenten en brancheorganisaties doet CrossOver al jaren actie-onderzoek naar vraagstukken over werving, zij-instroom en van-werk-naar-werk trajecten. De resultaten van de actie-onderzoeken gebruiken we effectief tijdens de vele projecten en trajecten om tot oplossingen te komen.

Promotor van techniek Nederland

CrossOver vormt een spin in het web van techniek Nederland. Door onze samenwerking met de belangrijkste 75 koepelorganisaties in de techniek én dankzij ons netwerk van meer dan 215 technische organisaties hebben wij de breedste kennis op het gebied van de arbeidsuitdagingen en de mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen. Jaarlijks bereiken wij ruim 160.000 technische vakmensen.

De weg naar een technisch gezond Nederland door het werven, ontwikkelen en binden van technische vakmensen.

Onze directeur Josje Damsma is regelmatig op radio en tv te gast, waar zij haar visie over de toekomst van techniek deelt en de actualiteiten duidt. Ze is bijvoorbeeld vaak te vinden bij het ondernemerspanel op BNR Nieuwsradio.

De Slimste handen van Nederland
De Slimste handen van Nederland zijn de prijzen voor vakmensen die het verschil maken. Technische vakmensen zijn onmisbaar. Met De slimste handen van Nederland nominaties en verkiezingen eren we technische vakmensen. Wil jij jouw technische collega, begeleider of team in het zonnetje zetten en zo je waardering uiten? Nomineer dan voor De Slimste Handen!

De TekortCast: de podcast over de grote arbeidsuitdagingen van Nederland
In deze podcastserie gaat onze directeur Josje Damsma in gesprek met een aantal invloedrijke Nederlanders om te spreken over deze grote arbeidsuitdagingen. Hoe denken zij over het tekort aan technisch personeel en op welke manieren zouden we dit probleem op kunnen lossen?

SAMENWERKEN?

Schakel CrossOver in om gezamenlijk de uitdagingen binnen jouw organisatie en/of regio aan te pakken. Maak gebruik van ons netwerk, projectaanpak en uitgebreide kennisbank.

CrossOver biedt:

  • Het grootste netwerk aan technische bedrijven en koepelorganisaties
  • Ruime kennis van de skillsgerichte arbeidsmarkt, werving en van-werk-naar-werktrajecten in de techniek
  • Een onafhankelijk perspectief en efficiënte werkwijze.
Robbin Bosch
Projectleider, actie-onderzoeker & teamcoach
Robbin wordt enthousiast van het samenbrengen van mensen en houdt van aanpakken. Vanuit haar achtergrond in learning en development is Robbin geïnteresseerd in onderwerpen als duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich voldoende onderlegd voelen voor de uitdagingen binnen hun werk, middels verschillende Crossover projecten helpt Robbin hieraan mee binnen technische sector.
Kenza Cruden
Projectleider, actie-onderzoeker & teamcoach
Kenza is ervan overtuigd dat idealen moeten worden gesteund door de praktijk. Daarbij is de menselijke maat het belangrijkst, want de wereldbeleving van mensen is waar het uiteindelijk om draait bij alle crises waarin ons land zich bevindt. Omdat de kansen in de wereld niet eerlijk zijn verdeeld, probeert ze zich hard te maken voor empathie en een gelijke behandeling van iedereen. Zo zal ze zich bij CrossOver ook inzetten voor een eervolle behandeling van technische vakmensen, want zij zijn het juist die onze wereld draaiende houden.
Michiel Andriessen
Projectleider, actie-onderzoeker & teamcoach
Michiel houdt er van om met iedereen door één deur te kunnen. Hij werkt dan ook met een open maar persoonlijke houding samen met mensen met verschillende achtergronden. Voorheen werkte Michiel in de marketing en daardoor brengt hij snel duidelijke structuren in de projecten aan en brengt hij creatieve ideeën met zich mee. Bij CrossOver zal Michiel zich inzetten om technische vakmensen samen te brengen om hun waardering te vergroten en helpen bij zelfontwikkeling.
Tanja van Bemmel
Projectleider & teamcoach
Tanja stelt vragen met een nieuwsgierige en open blik waarmee zij mensen aan het denken zet. Zij zet mensen aan het werk door te adviseren op basis van kennis en inzicht in de praktijk. Als teamcoach ziet zij het resultaat altijd als een teamprestatie waarin elk individu zijn of haar kwaliteiten mag laten gelden. Graag zet Tanja ook haar eigen creativiteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme in om ervoor te zorgen dat het doel bereikt wordt, zowel persoonlijk als op teamniveau.

Onze Ambassadeurs

Ontmoet de leden van de CrossOver raad van advies. Een groep vooraanstaande Nederlanders die ons onafhankelijk en objectief adviseren.