De Slimste Handen van Nederland

Wil je jouw technische medewerkers de waardering geven die ze écht verdienen? Doe dan dit jaar mee met de vijfde editie van De Slimste Handen van Nederland, dé verkiezing voor technische vakmensen.


Zet de toppers uit jouw team die fit en vitaal werken in het welverdiende zonnetje!


Technische vakmensen verdienen meer aandacht

Zonder technisch talent zou de maatschappij niet functioneren. We zouden zonder elektriciteit of schoon drinkwater zitten en omkomen in een berg met vuilnis. Kortom, zij zijn onmisbaar, niet alleen voor de samenleving maar ook binnen jouw organisatie. Bovendien is het een grote uitdaging om je talent te behouden in tijden van personeelstekorten. Daarom organiseren wij ieder jaar De Slimste Handen van Nederland, met de WENB als hoofdsponsor!

De Slimste Handen van Nederland

Alle organisaties die technische vakmensen in dienst hebben, kunnen deelnemen aan De Slimste Handen van Nederland. Tot en met 25 mei sporen we bedrijven aan om fitte en vitale collega’s óf teams die inspireren en uitblinken in hun vakgebied te nomineren.  Als deelnemend bedrijf ontvang je van ons allerlei (digitaal én fysiek) materiaal om in je eigen organisatie te verspreiden. We interviewen de meest bijzondere genomineerden en delen hun verhalen. Een vakjury selecteert de mooiste verhalen en op 21 juni 2024 organiseren we een feestelijke verkiezingsmiddag waar we het belang en de impact van technische vakmensen vieren!


Waarom de Slimste Handen van Nederland?


Waarom is het belangrijk voor ons als technisch bedrijf?

Goede technische vakmensen werken zowel met hun hoofd als met hun handen. Ze zijn nieuwsgierig, kijken vooruit, blijven zichzelf ontwikkelen en zijn betrokken bij het bedrijf. Goede technische vakmensen zijn cruciaal voor het draaiende houden van Nederland, en verdienen de waardering die daar bij hoort. ‘De Slimste Handen van Nederland’ geeft niet alleen waardering voor de toppers onder de technische vakmensen, maar zet ook de hele beroepsgroep in de spotlight. De prijs laat zien dat dit een zeer kennisgedreven vakgebied is en dat juist voor deze mensen ‘een leven lang leren’ opgaat.

Is het voor jullie, als technisch bedrijf, belangrijk om waardering te uiten naar je vakpersoneel? Of misschien is het voor jullie belangrijk om door waardering weer nieuwe mensen te werven? Verspreid dan deze campagne onder jullie mensen.

Waarom is het belangrijk voor ons als brancheorganisatie in de technische sector?

Als brancheorganisatie is het belangrijk om lidbedrijven te ondersteunen. Het nomineren van technisch personeel draagt bij aan hogere motivatie, binding en werving. Daarnaast draagt dit initiatief bij aan een beter imago van het technisch vakgebied en het terugdringen van tekort op lange termijn. Laat jouw branche zichtbaar worden door nominaties bij zoveel mogelijk lidbedrijven!

Heb je andere vragen? Kijk dan hier.

Op 21 juni maken we de winnaars van de Slimste Handen van Nederland 2024 bekend tijdens een feestelijke verkiezingsmiddag!

Gedurende de verkiezingscampagne zullen wij deelnemende organisaties – van mkb’s tot grote ondernemingen – voorzien van materialen om De Slimste Handen van Nederland onder de aandacht te brengen. Daarnaast brengen wij tijdens deze periode gepersonaliseerd promotiemateriaal uit waarin de meest bijzondere nominaties extra onder de aandacht worden gebracht in verschillende rondes. Uit de voorgaande edities is gebleken dat hier veel vraag naar is en als zeer motiverend ervaren wordt!

Benieuwd hoe vorig jaar deze zeer geslaagde dag eraan toe ging? Lees dan hier ons blog over de knallende verkiezingsdag van De Slimste Handen van Nederland 2023! Tijdens deze dag, die plaatsvond op 23 juni 2023, werden de meest bijzondere en inspirerende verhalen van de genomineerde technische vakmensen gedeeld.

Blijf op de hoogte van de Slimste Handen van Nederland 2024

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

De Slimste Handen van Nederland wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartners:

De Slimste Handen van Nederland 2023 werd actief verspreid door de volgende ecosysteempartners: