Een knallende afsluiting van De Slimste Handen van Nederland 2023!

Op vrijdag 23 juni vond de feestelijke verkiezingsdag plaats van De Slimste Handen van Nederland 2023. Het was een dag vol vrolijke en trotse gezichten.


Aankomst, koffie, bier en brownies

Vanaf 14.00 uur begonnen vakmensen, partners, collega's en vrienden langzaam binnen te druppelen. Onze collega Robbin verwelkomde en begeleidde alle gasten met enthousiasme en een brede glimlach van het aankomstpunt naar de ingang van de Impacthub in Amsterdam. Zelfs de laatkomers werden geduldig opgewacht en naar binnen geleid.


Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen door projectleider Lotte en projectbuddy Sanne die het hele event tot in de puntjes verzorgd hadden.


We werden flink in de watten gelegd door de Impacthub, die bij aankomst een verrukkelijke coffee brownie en een kop koffie of thee klaar had staan. Sommigen besloten echter om alvast een biertje te nemen en de borrel iets naar voren te halen. "Koffie drink je 's ochtends," werd er gezegd. De sfeer zat er daardoor meteen goed in.

Met een tikkeltje ongemak het podium bestijgen

Om 15.00 uur begon dan eindelijk de feestelijke uitreiking. De show werd geopend met een warm filmpje vol waardering voor technische vakmensen. Onze directeur, Josje Damsma, trapte vervolgens af met een warm welkomstwoord, waarin ze nogmaals haar waardering uitsprak voor alle technische vakmensen.

Daarna werden alle aanwezige, genomineerde vakmensen met bijzondere verhalen het podium opgeroepen door onze collega-presentator Bernold Nieuwesteeg. Deze vakmensen zijn eerder door ons geïnterviewd en hun verhalen zijn gedeeld op onze website en LinkedIn. Je kunt ze daar nog steeds bewonderen!

Op het podium ontvingen alle genomineerde vakmensen een trofee en kregen ze van collega's en/of leidinggevenden te horen waarom ze zo gewaardeerd worden binnen hun bedrijf. Zo werd onder andere Rita van de Craats-Tiellemans van Waterschap Aa en Maas hartelijk toegesproken door directeur Piet Sennema, Pasabilal Cifci van Westland Infra geprezen door zijn leidinggevende en Gerard Jantjes van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in het zonnetje gezet door zijn collega's.

Hoe bescheiden ze zijn, vonden sommige vakmensen het een tikkeltje ongemakkelijk en onwennig om op het podium te staan. Maar juist daarom is het des te belangrijker dat ze een keer in het middelpunt van de belangstelling staan!

Nadat alle genomineerden met bijzondere verhalen waren geëerd, was het tijd om extra aandacht te besteden aan de technische vakmannen en -vrouwen die buitengewoon vaak genomineerd waren. Aldo Willems van Enexis, Roel Piëst van Vitens, Theo van der Ven van Heijmans en het team Terreindienst en deponie van Attero kunnen allemaal trots zeggen dat ze tot deze groep behoren. Ze waren stuk voor stuk verheugd over de waardering die ze vanuit hun collega’s hebben ontvangen.

Als klap op de vuurpijl werden de sterren van de podcast ook nog in het zonnetje gezet. Het opnemen van een podcast was niet voor alle vakmensen weggelegd, maar we weten zeker dat de moeder van Marcel in ieder geval erg trots is! Het delen van kennis en ervaringen via dit populaire medium gaf een extra dimensie aan het evenement. De podcast beluister je hier.


Een borrel zoals het hoort!

Na de uitreiking was het tijd voor de langverwachte borrel. En wat een borrel was het! Het voldeed precies aan de verwachtingen van een feestelijke bijeenkomst, waarbij er volop werd gepraat, gelachen en genoten van heerlijke hapjes en drankjes.


De borrel bood de ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer verder te praten over de ervaringen van de dag, de inspirerende verhalen van de genomineerden en de hoogtepunten van het evenement.


Het was een moment van verbinding en het versterken van de banden tussen vakmensen, partners, collega's en vrienden. De aanwezigen genoten niet alleen van het feestelijke aspect, maar ook van de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.


Kortom, De Slimste Handen van Nederland 2023 was een welverdiende viering van technische vakmensen en een mooie gelegenheid om te erkennen hoe essentieel hun bijdrage is aan de maatschappij.

Wij willen alle aanwezigen, genomineerden, 'nomineerders', hr en leidinggevenden van alle deelnemende bedrijven en natuurlijk hoofdpartner Werkgeversvereniging WENB van harte bedanken voor de betrokkenheid en steun. Zonder jullie hadden we niet zo iets moois kunnen neerzetten.