Eindevenement Slimste Handen van Amsterdam 2024

Op vrijdag 28 maart vond de feestelijke uitreiking plaats van De Slimste Handen van Amsterdam 2024. Het was een dag vol trots en waardering voor technische vakmensen! 


Gastheer NexTechnician bood met zijn opleidingscentrum voor mobiliteitstechniek een fantastische locatie voor deze uitreiking!

Vanaf 4 uur druppelden de eerste genodigden binnen. Een kopje koffie of thee met een brownie zorgden voor een gezellige start. Ondertussen werden de posters, die van de geïnterviewde genomineerden zijn gemaakt, bewonderd. Deze posters en bijbehorende interviews zijn ook te bekijken op onze LinkedIn en website!

De uitreiking kon beginnen!

Na de koffie nam iedereen plaats voor het podium. De uitreiking startte met een filmpje waarin nogmaals werd benadrukt hoe blij we zijn met technische vakmensen, en dat de wereld echt niet zonder ze kan!

Dagvoorzitter Karen Oldhoven nam vervolgens het woord, waarbij ze met interactieve vragen het publiek de kans gaf om elkaar beter te leren kennen. Het was fantastisch om te zien hoeveel vakmensen, en natuurlijk genomineerden er in de zaal zaten!

Hierna gaf wethouder Sofyan Mbarki een bevlogen speech over vakmanschap en het belang van technisch talent voor de gemeente Amsterdam. Zijn mooie woorden waren erg waardevol voor het publiek!

Mooie gesprekken op het podium

Een vakjury had uit alle 86 nominaties, een paar mooie en bijzondere verhalen geselecteerd. Deze werden door dagvoorzitter Karen Oldhoven samen met hun nomineerders op het podium geroepen en kort geïnterviewd over hun nominatie en werk.

Dit zorgde voor mooie gesprekken, ook al was het soms spannend voor de genomineerden om op het podium te verschijnen.

Alle genomineerden ontvingen een mooie blauwe roos en een award. Extra bijzonder was dat wethouder Mbarki een aantal awards uitreikte.

We sloten de uitreiking af met een speciale erkenning voor het GVB, dat maar liefst 22 vakmensen had genomineerd! Reden genoeg om het GVB extra in het zonnetje te zetten!

Met veel enthousiasme kwamen alle GVB’ers op het podium, waar zij een daverend applaus in ontvangst namen en nog wat vragen van de dagvoorzitter hebben beantwoord.

Gezellig napraten tijdens de borrel

Daarna was het tijd voor de borrel! Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nagepraat over de uitreiking, en geproost op technische vakmensen! Alle genomineerden konden hun award ophalen, en daarmee op de foto bij de wall of fame. De sfeer zat er goed in! Deze foto’s zijn hieronder te bekijken.

Kortom, het was een ontzettend geslaagde eerste editie van de Slimste Handen van Amsterdam!

We willen alle aanwezigen, genomineerden, nomineerders, HR, leidinggevenden en andere betrokkenen van harte bedanken voor jullie betrokkenheid en enthousiasme. We kijken uit naar volgend jaar!

Een selectie van de foto's staat hieronder. Wil je alle foto's zien en/of downloaden? Dat kan hier.

Met dank aan fotograaf Jan Buteijn.