Mix & Match in IJmuiden

Werkgevers aan de slag met de werkgeversscan

Afgelopen donderdag vond het event  ‘Werkgevers; aan de slag met de werkgeversscan’plaats. Deze middag is georganiseerd door Techport in samenwerking met CrossOver en had als doel: technische bedrijven uit de regio samenbrengen, ervaringen uitwisselen en kennis laten maken met bedrijven die hen mogelijk een oplossing kunnen bieden voor hun tekort aan technici.

Niet het probleem maar de oplossing telt

De middag werd begonnen met een kop koffie en een gevulde koek. De technische werkgevers druppelden beetje bij beetje binnen en Robbin van Crossover nam daarna als eerste het woord.

Ze leidde de middag in en deelde de resultaten uit van de scans die de bedrijven ondergaan hadden. In deze scans kwam naar voren hoe de bedrijven omgaan met hun arbeidsvraagstukken. Wat ondernemen de bedrijven al op het gebied van wervingsstrategieën en welke problemen komen hierbij kijken?

Er kan lang gepraat worden over problemen maar uiteindelijk zijn problemen er natuurlijk om opgelost te worden. Met dat in gedachte waren er een aantal bedrijven aanwezig die misschien iets voor de betrokken technische werkgevers kunnen betekenen.

Mix and match dus tussen de technische werkgevers en bedrijven als We got you, Cliq en Play to work die alle drie een concrete bijdrage kunnen leveren aan het arbeidsvraagstuk.

Verfrissende wervingsstrategieën

We got you was aanwezig om de werkgevers kennis te laten maken met employer branding en leerde ze hoe je marketing kan inzetten om meer personeel te werven.

Cliq hield een interessante pitch over de mogelijkheid om studenten in te zetten als toekomstige technische talenten.

Tot slot liet Play to work zien dat skillsgericht werven leuk en makkelijker kan voor zowel werkzoekenden als werkgevers met een app die een profiel schetst van werkzoekenden op basis van online spelletjes die ze spelen.

Samenwerken als sleutel tot succes

Dit diverse gezelschap aan mensen leverde een interessante en inspirerende middag op waar niet alleen gematched en gemixt werd tussen de technische werkgevers en bedrijven met mogelijke oplossingen maar ook tussen de werkgevers onderling.

Kennis en actuele uitdagingen werden gedeeld en de werkgevers leerden zo misschien wel het meeste van elkaar.

Zo hebben wij gezien en gehoord dat ieder bedrijf het wervingsprobleem anders aanpakt en andere dingen uitprobeert. Door deze ervaringen met elkaar te delen, voorkom je dat ieder bedrijf individueel opnieuw het wiel moet uitvinden. Wederom is samenwerken dus de sleutel tot succes.

Dit is dan ook precies het belang dat Margriet van Techport onderstreepte met haar afsluitende presentatie over het arbeidsmatchplatform, een initiatief om regionaal de vijver aan technische vakmensen te vergroten.

Ben jij ook geïnteresseerd in dit soort samenwerken? Benieuwd wat CrossOver hierin kan betekenen? Stuur een mail naar loes@crossovernederland.nl.