Op bezoek bij de TEC Campus van Vodafone Ziggo

23 maart | TCO dag 1 | Inspiratie, ideeën én nu al de eerste oplossingen

De techniek biedt ongekende mogelijkheden. Zoveel is direct duidelijk als wij binnenlopen bij de TEC campus van VodafoneZiggo. Pepper heet ons namelijk van harte welkom, hier is Pepper dan ook speciaal voor geprogrammeerd. 

Als robot heeft zij al verschillende techneuten de juiste weg gewezen binnen hun leeromgeving, de TEC Campus. Vandaag zijn wij te gast, de deelnemers van de TechCrossOver én hun teamcoaches.

Stralende Suzanne vertelt enthousiast

Na het welkom van Pepper en het benodigde kopje koffie vertelt Suzanne Rous alvast kort over het doel van de TEC Campus. Dit doel is de monteurs van VodafoneZiggo naar hartenlust laten oefenen in de praktijk, zodat zij met de juiste tools en vaardigheden de klant kunnen helpen.

De groepen splitsen zich vervolgens op. In het huis vol technische snufjes verdelen zij zich over de bioscoop, de tuin en de woonkamer. Elk team gaat met haar eigen thema aan de slag. Om de samenwerking te laten slagen is het wel eerst van belang dat de deelnemers elkaar goed leren kennen. 

Dit deden zij door elkaar te interviewen in tweetallen en elkaar vervolgens in het eigen team voor te stellen. In elk team ontstond er een fijne sfeer én de overtuiging dat iedereen niet alleen zou kunnen leren tijdens dit traject, maar ook zeker wat zou kunnen brengen in deze TechCrossOver.

Kijkje in de technische keuken, woonkamer, slaapkamer

Tijdens het kijkje in de keuken leerden Suzanne en Irene ons meer over het huis waar wij op dat moment aan het werk waren. Het eerste wat opviel was dat deze kruipruimte wel erg schoon was. Zelfs de (neppe) rat rook fris. In de woonkamer bleek dat de gordijnen met een afstandsbediening open en dicht kunnen en bleek de spiegel niet zomaar een spiegel. 

Deze spiegel geeft mogelijkheden tot het internet én ook videobellen is een optie. In de tuin en in de omgeving van het huis leerden we over de vele kilometers kabels die door de wijken liggen en hoe deze van leverancier naar eindgebruiker loopt.

Het moment waar iedereen stiekem naar uit kijkt op zo'n dag: de lunch

Na afloop van deze rondleiding konden we genieten van een lunch. Tijdens de lunch werd onze oplettendheid tijdens de rondleiding getest met een quiz. Bob bleek onze meest oplettende luisteraar en won een VodafoneZiggo troffee! Nogmaals gefeliciteerd Bob!

Briljante ideeën

In het team van teamcoach Kenza speelt het thema ‘Hoe enthousiasmeer ik anderen voor de techniek?’ Na de pauze hebben zij veel ideeën met elkaar uitgewisseld. Persoonlijke leerdoelen werden gedeeld, waarbij de deelnemers elkaar direct wisten te inspireren met filmpjes en het denken in oplossingen.

Het team van teamcoach Loes is aan de slag met het thema ‘Hoe creëer ik een cultuur waarin we van fouten kunnen leren.’ Zij hebben hun hoofd eerst eens gebroken over een fout, want wat is dit eigenlijk? 

De deelnemers zijn er nog niet over uit en gaan hier zeker op door tijdens dag 2 op het moment dat wij welkom zijn bij Vitens in Arnhem.

‘Hoe zorg ik voor een prettige werksfeer voor iedereen’ is het thema waar het team van Lotte mee aan de slag is. Eén ding is zeker, die werksfeer zit er bij deze groep al goed in! De vraag speelde dan ook hoe het komt dat deze groep nu al zo veilig en fijn voelt? Er ontstonden mooie gesprekken die nu nog veel kanten opgaan. Het is een breed onderwerp dat leeft.

We sloten de dag gezamenlijk af en voordat we naar huis reden, zwaaide Pepper ons nog even uit.

Nogmaals bedankt Irene en Suzanne (en Pepper) van VodafoneZiggo! Wij kijken nieuwsgierig uit naar ons bezoek aanVitens in Arnhem op 4 april!