TechCrossOver op bezoek bij Feenstra

19 september 2023 | TCO dag 1 | op bezoek bij Feenstra Capelle aan den Ijssel 

Voor CrossOver is het altijd een feestje om naar Feenstra in Capelle aan den IJssel te gaan. We worden er hartelijk ontvangen door Frank Sebrechts die zorgt dat het ons aan niets ontbreekt (‘neem nog een broodje!’), Wilbert Burger laat de deelnemers zien waar Feenstra zich mee bezighoudt en Elvira Cornelisse neemt de teams mee langs verschillende disciplines van het bedrijf. Deze editie van de TechCrossOver kent twee teams onder de bezielende leiding van teamcoaches Jara en Michell, gevuld met deelnemers uit allerlei organisaties en windrichtingen!

´Hoe prioriteer, plan en organiseer ik mijn werk goed?’
In het team van teamcoach Michell speelt het thema ´Hoe prioriteer, plan en organiseer ik mijn werk goed?’ Deze groep vond het best een uitdaging om te bepalen waar ze nou precies aan wilden werken. Hier houden ze zich natuurlijk ook niet dagelijks mee bezig. Ondanks dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten op deze dag voelden ze elkaar goed aan, en de onderlinge communicatie verliep prettig. 

De groep had ook bepaald waarom het belangrijk is om samen te werken. Dit kan bijvoorbeeld door ontspannen met elkaar om te gaan en elkaars meningen te respecteren. Er is samen uitgebreid gekeken naar ieders ideeën over de ontwikkelthema’s en ze hebben als een groep echt geprobeerd om een mooi overzichtelijk geheel te maken. We hebben de dag afgesloten met een individuele huiswerk opdracht.

´Hoe creëer ik een cultuur waarin medewerkers betrokken zijn en blijven bij het team?´
Het team van teamcoach Jara is aan de slag met het thema ´Hoe creëer ik een cultuur waarin medewerkers betrokken zijn en blijven bij het team?´ ‘In deze diverse groep van leidinggevende en potentiële leidinggevenden ontstond al snel een gevoel van veiligheid. De deelnemers hebben hun uitdagingen met elkaar gedeeld en er werd goed geluisterd naar elkaar. De aansluitende rondleiding bij Feenstra gaf een goed beeld hoe er wordt samengewerkt. Na de lunch hebben we afspraken met elkaar gemaakt over de verwachtingen naar elkaar. Wat betekent samenwerken (in een nieuwe groep)? Hoe kun je elkaar motiveren? Waar spreek je elkaar op aan? Hoe pak je dat aan? 

Eén van die afspraken is dat we elkaar niet in de rede vallen als iemand aan het woord is. De deelnemers hebben als opdracht meegekregen om een afspraak in de praktijk te brengen. Tijdens de volgende teamdag op 4 oktober gaan we de casus waarin dit is toegepast o.a. met elkaar delen. Teamcoach Jara: "Ik kijk uit naar de deze dag."

Dag alweer voorbij?
We sloten de dag gezamenlijk af met een borrel en Frank bedacht zich pas toen alle deelnemers al huiswaarts waren gekeerd dat hij nog goodiebags voor iedereen had om uit te delen. Deze hebben jullie dus nog te goed! Nogmaals dank aan team Feenstra voor de organisatie; op naar dag 2!