Interview met genomineerde Soufièn (Stedin)

Genomineerd voor de Slimste Handen van Nederland 2023

Soufièn Hasnaoui (26) is genomineerd door directe collega Jasper Jut, engineer bij Stedin. Hij heeft hem genomineerd met de volgende reden: ‘Soufièn is proactief en pragmatisch, durft door te vragen en kan zeer precies werken. Door zijn positieve werkhouding zorgt hij voor een efficiëntie en goede werkvoorbereiding’. Wij hebben Soufièn gebeld om meer te weten te komen over een van de slimste handen van Nederland.

Soufien (26), allereerst gefeliciteerd met je nominatie! Hoe vind je het dat je bent genomineerd?

Een hele leuke en onverwachte verrassing!

Wat betekent ‘de Slimste Handen’ voor jou?

Vakmensen die met hun kennis en kunde bijdragen aan een duurzame toekomst. Belangrijk daarbij is het werken in teamverband.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik werk bij Stedin als werkvoorbereider. Hiervoor werkte ik bij Citytec in de openbare verlichting. Ik heb een Bachelor in bedrijfskunde gedaan en ben nu een Master in Global Business & Sustainability aan het afronden bij de Erasmus Universiteit. Hiervoor schrijf ik een scriptie over Stedin. Daarnaast ben ik druk bezig met het bouwen van een camper en ik vind het leuk om met licht en geluid bezig te zijn. Ik bouw bijvoorbeeld speakers en samen met vrienden organiseer ik feesten.

En kan je me wat vertellen over je werk?

Ik doe dit werk nu zo’n 9 maanden. Ik werk bij de afdeling Projecten Zuid (Klant en Combi). Ik werk in een projectteam en die bestaat uit een engineer, een werkvoorbereider, een projectcoördinator en een projectleider. Ons team behandeld klant-aanvragen voor het gebied Voorne Putten en het havengebied Rotterdam. Het werk varieert van kleinverbruik aansluitingen zoals huisaansluitingen tot grootverbruik aansluitingen. In mijn werk krijg ik van de engineer een tekening en vanaf die tekening moet ik het project voorbereiden. Dat houdt o.a. in: het maken van een projectmap en die bijhouden, het maken van begrotingen, het uitzetten van vergunningsaanvragen, het uitzetten van bodemrapportages, het maken van bestellingen, het bestellen van materialen en contact houden met de klant betreft de voortgang. Als de projectvoorbereiding rond is draag ik het project over aan de projectcoördinator en die gaat dan aan de slag met de aannemer. Dus mijn werk is een deel administratief en een deel projectmanagement.

Wat vind je het mooiste aan je beroep?

Ik vind het mooiste dat ik mee mag werken aan de nieuwe energie-generatie.

Je doet nu een master in Global Business & Sustainability, speelt duurzaamheid ook een rol in je werk?

Duurzaamheid speelt zeker een grote rol in mijn werk en Stedin neemt daar ook zeker zijn verantwoordelijkheid in. Wij werken elke dag aan de energie(transitie) van morgen!

En is je werk een beetje te combineren met je privéleven?

Het is heel goed te combineren! Soms zijn mijn weken wel snel voorbij, maar als ik een dag vrij wil kan dat altijd en is dat geen probleem.

En zijn er ook dingen die je minder leuk vindt aan je werk?

Bij mijn vorige werk had ik ook contact met monteurs. Dit contact mis ik wel een beetje bij mijn huidige functie.

Je bent door een collega genomineerd. Heb je leuke collega’s?

Ik heb heel veel leuke collega’s. Ze weten erg veel en daar kan ik veel van leren. Ik kan ook goed met ze lachen!

Zou je jouw werk aan anderen aanraden?

Zeker. Ik zou andere mensen dit zeker aanraden. Het geeft erg veel voldoening om mee te werken in zo’n divers team aan zoiets belangrijks als het energienet!

Waar ben je trots op?

Ik ben erg trots op de samenwerking binnen ons team. Samen zorgen wij ervoor dat al onze projecten goed verlopen.

En tot slot, wil je nog iets meegeven aan de toekomstige generatie technische vakmensen?

Goede technische vakmensen zijn nu en in de toekomst hard nodig, dus ik nodig iedereen uit om aan de slag te gaan.