Vitale Sectoren Festival 2023

And the winners are…

Op donderdag 5 oktober organiseerde de WENB het Vitale Sectorenfestival. Deze sectoren werken hard om veel wat vanzelfsprekend is in ons dagelijks leven - het opladen van je telefoon, schoon kraanwater, inzameling en recycling van afval, internet en droge voeten - ook vanzelfsprekend te houden. Cruciaal daarvoor zijn natuurlijk vitale medewerkers die gezond, veilig en met plezier kunnen werken en blijven werken. Tijdens dit Vitale Sectoren Festival wisselden werkgevers in deze sectoren uit hoe ze dat doen en hoe het nog beter kan.

´s Ochtends werd op dit festival door WENB directeur Reinier Rutjens en met hulp van juryvoorzitter Tinka van Vuuren de drie koplopers van Vitaalste Vakbedrijf 2023 bekend gemaakt. Deze verkiezing waardeert wat bedrijven doen op het gebied van (mentale) vitaliteit; wat ze doen ter voorkoming van werkdruk en werkstress en het ter vergroting van werkgeluk en werkplezier. De Verkiezing Vitaalste Vakbedrijf maakt deel uit van het meerjarenprogramma Fit & Vitaal van de WENB, wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis en is uitgevoerd door ons!

De drie koplopers worden bekend gemaakt!
Uit 42 deelnemende bedrijven zijn dit jaar drie koplopers op het gebied van vitaliteit naar voren gekomen: deze drie bedrijven doen heel veel op vitaliteit voor hun medewerkers en kunnen als voorbeeld voor velen gezien worden! Wij vinden het dan ook erg leuk om bekend te maken dat de koplopers van 2023 zijn…

Attero, Stedin en Enexis!

Deze bedrijven betrekken hun medewerkers bij hun vitaliteitsbeleid, maken echt werk van vitaliteit en helpen hun medewerkers om fit en vitaal te blijven. Attero, Stedin en Enexis: van harte gefeliciteerd met deze welverdiende titel!

Alle deelnemende bedrijven ontvangen de komende weken een terugkoppeling over vitaliteit binnen hun bedrijf: wat gaat er al goed en wat zou nog beter kunnen?

Wil je meer weten over vitaliteit? Op 26 oktober organiseert de WENB een webinar over good practices op het gebied van vitaliteit. Wil jij ook weten hoe goed jouw bedrijf het doet op het gebied van vitaliteit? Volgend jaar vindt er weer een verkiezing Vitaalste Vakbedrijf plaats.

Voor bedrijven organiseren we trajecten om vitaliteit van vakmensen te verhogen.We hebben nog maximaal 2 plekken voor een VitaliteitsCrossOver: een traject waarin een team van teamleiders/vakmensen aan de slag gaat met vitaliteit. Maatwerktrajecten zijn ook mogelijk. De trajecten worden financieel ondersteund door Fit en Vitaal van de WENB. Interesse? Mail naar josje@crossovernederland.nl