Indrukwekkende én productieve TechCrossOver @ AVR Duiven

Op 18 mei stelde AVR te Duiven de poorten open voor de deelnemers van de dertiende TechCrossOver! Het afvalverwerkingsfabriek bood een indrukwekkende en inzichtelijke blik in de wereld van het restafval.

Van controlekamers, CO2-silo's, giga-grijpers tot afvalbergen; alles werd gedeeld. Buiten het kijkje in de keuken werd er 's ochtends flink touw getrokken om de teams even goed op te warmen, maar bovenal hard gewerkt aan de producten die de deelnemers drie weken later zullen presenteren aan hun leidinggevenden.

Er werd ondanks de hoge temperaturen van die dag héél hard gewerkt, zoals je hieronder kunt lezen.

Werkgeluk meets ganzenbord

Ton en Joost hebben over een pakkende titel (en extra: een leuke knipoog) nagedacht en Aldert en Patrick over logo's per categorie en een verzamelpunt voor de foto's voor op het spelbord.

Richard, Maarten en Joris hebben binnen 3+1 bonus categorieën steeds 8 scherpe, persoonlijke vragen bedacht zoals "WAAR BEN JE NIET ZO TROTS OP, WAT ZOU JE AAN JEZELF WILLEN VERBETEREN?" en "GEEF EEN POSITIEF WERKGERELATEERD COMPLIMENT AAN JE LINKER BUUR".

De dag werd afgesloten met een rondje proefspelen, vol 'gekke dansjes', 'wat ik zou verbeteren aan mijzelf is...' en andere ontboezemingen.

Casussen en kaartspellen

Teamleden Tim, Corné, Daan, Andre, Geert, Ruben, Ben en teamcoach Maartje werden tijdens deze bijeenkomst bijgestaan door de nieuwe CrossOver aanwinst Michiel en hadden samen een zeer succesvolle en productieve dag (ondanks de hitte in de vergaderzaal!).

Tim deelde 's ochtends een goede voorbeeldcasus waar het team daarna op kon voortborduren om hun koffie-kennismomentje te implementeren. Hier mist over het algemeen namelijk nog best vaak structuur in en daar gaat dit team verandering in brengen!

Er wordt een tweeledig kaartspel ontwikkelt; enerzijds zijn er vragen gemaakt om een casus ‘te kweken’ tussen teamleden, anderzijds zijn er vragen bedacht voor specifieke casussen die voorkomen in de techniek en waar met behulp van de kaartjes op de juiste manier op kan worden gereageerd. Een multi-inzetbaar en veelbelovend product dus!

Loesje, maar dan anders..

Teamcoach Maud droeg Brian, Ben, Stefan, Ragas, Jos, Dennis en Gert op om veel inspiratie in te dienen voor het product waaraan zij werken. De mannen kwamen met grappige (soms ietwat grove ;)) quotes, tips en weetjes en zo ontstond er al met al een… kwartaalkalender!

Een humoristische en daardoor laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier om goede communicatie tussen technische collega’s te stimuleren en op gang te krijgen. We verwachten deze kalender vanaf 14 juni bij de technische bedrijven door heel Nederland te zien hangen!

De toekomst in beeld brengen

Het team van Robbin heeft de beslissing genomen om een postercampagne op te zetten om de toekomst van de techniek te behandelen. Na veel brainstormen hebben Maher, Rens, Edwin, Ronald, Ron, Monic en William twee posters ontworpen als reactie op dit ingewikkelde vraagstuk.

De ene poster toont de techniek in de toekomst en de ander het thema samenwerken. Met deze beeldcampagne hoopt het team het gesprek over (toekomstige) veranderingen in de technische sector aan te wakkeren.

Verspreiding van de posters is dus zeker een belangrijk punt vinden zij. Ben jij bij het lezen nu al enthousiast over deze posters? Laat het weten, dan sturen we er een paar naar je op!

Teamleiders: productief én speels

Het teamleiders team bestaande uit Tim, Jan en Taira was zó productief bezig dat zij tussen dag 2 en 3 nog eens samen zijn gekomen om het draaiboek van een heisessie verder te ontwikkelen.

Hierdoor konden zij bij AVR meteen aan de slag met de uitvoering van een dergelijke dag, bedoeld voor goede teambuilding. Heel nuttig dus! Het andere team van Christie, Simone, Jacco en Frank heeft met behulp van een bestaand routespel een eigen bordspel ontworpen en ontwikkeld.

Het is onderverdeeld in vier soorten vragen: persoonlijk, technische vakmensen, de toekomst en bedrijfsspecifiek. De thema’s sluiten uiteraard aan op de vraagstukken en situaties waar de teamleiders zelf mee te maken krijgen in hun werk in de techniek.

Nu rest nog de vraag.. welke beloning wacht er op de spelers bij de finish van het spel?